Natuurfotografie Bert Broens Weblog
Gastenboek

Home  Workshops   Boek   Portretten   Beeldbank  Print  Film   Profiel  Contact


2011
Fotohut
Burlen
Blauwe flits
Vele soorten
Jonge vogels
Hek of paaltje
In het riet
Weidevogels
Voorjaar
Donkere dagen

2010
Vogels van diverse ..
Afwisseling
Vliegbeelden
Burlende herten
Poelruiter en Kluut

Texel
Weidevogels
Tjiftjaf
Oostvaardersplassen
Kramsvogel
Arkemheen

Kleine zwaan
Koperwiek
Edelhert
Baardman

2009
 
 

November

(Oost-) Duitsland.

In oktober zijn we een kleine week naar Duitsland geweest, in het Thüringer Woud . Het pension is een voormalig vakantieverblijf voor Oost-Duitse spoorwegwerkers. Bij het arrangement hoorde een paddenstoelentocht en een bezoek aan een Wildkansel. Het was even wennen voor de begeleiders tijdens de tocht, ze gaan zelf om paddenstoelen te plukken en zoeken dan grote soorten om uiteindelijk op te eten. Ik wilde juist kleine en niet eetbare zwammetjes om te  fotograferen.


Klik voor de foto's

  Een Wildkansel is een observatiehut in het bos, je wordt er voor de schemering naar toe gebracht en als alle herten verdwenen zijn mag je pas weer weg. Het leverde in ieder geval andere foto's van edelherten dan op de Veluwe. Ze zijn daar ook nog echt schuw, als je al bewoog keken ze op en bij het minste of geringste namen ze de benen. En stil zitten in zo'n is echt koud! Voor de vakantie hier ook nog wat paddenstoelen vastgelegd, onder andere de stinkzwam van duivelsei tot zijn laatste stadium. Op zoek naar zwammen vond ik bij het optillen van een stronk nog een "winterslapende" hagedis.
Tot slot nog een paar ransuilen in Wijk bij Duurstede. Ze komen daar al jaren en brengen de herfst dan altijd in dezelfde boom door.

 
Beweeg de muis over de foto's en klik op < en > voor de volgende/vorige foto.