Natuurfotografie Bert Broens Weblog

Home  Workshops   Boek   Portretten   Beeldbank  Print  Film   Profiel  Contact


Augustus

15 augustus

De Poelruiter en de Kluut.

De Poelruiter en de Kluut zijn twee kijkhutten in de Oostvaardersplassen. Na een lange tijd ben ik eindelijk weer eens op stap geweest. Deze kijkhutten heb ik speciaal uitgezocht omdat ik niet zover hoefde te lopen. Of er wat te zien was? Jazeker, voor de Kluut waren een oeverloper, witgatje, lepelaar en wilde eend te zien.


Klik voor de foto's

juli
Texel
mei
Weidevogels
Tjiftjaf
februari
Oostvaardersplassen
Kramsvogel
Arkemheen

Kleine zwaan
januari
Koperwiek

Edelhert
Baardman
In de Poelruiter was weer een ijsvogel te fotograferen. Daarnaast waren er meerdere blauwe reigers, eenden en karekieten.
Het was wel een drukte van belang zowel voor als in de kijkhutten. Vooral in de Kluut is het erg druk. Als je er niet voor half zeven bent heb je geen goeie plaats, terwijl het licht pas tegen achten een beetje mooi begint te worden. Bij aankomst staan er meestal zo'n vijftien lepelaars tussen de grauwe ganzen, maar deze vertrekken meestal en dan blijven de lepelaars alleen over. Het is een heel spektakel te zien hoe de juvenielen achter de ouders aangaan om voedsel te bedelen. Die hebben er niet zoveel trek meer in de jongen te voeren en die nemen de benen of vliegen weg.
In de Poelruiter is het wat rustiger, daar moet je momenteel veel geduld hebben om de ijsvogel te fotograferen, soms komt er een meerdere keren per dag en op sommige dagen laten ze zich niet zien.
  december
Vogels
november
Zeearenden
oktober
Fototochten
september
Winterkoning

augustus:

Vlinders
Lepelaar
Vreemde gasten

Juli:

Oostvaardersplassen