Natuurfotografie Bert Broens Weblog
Gastenboek

Home  Workshops   Boek   Portretten   Beeldbank  Print  Film   Profiel  Contact


2011
Vele soorten
Jonge vogels
Hek of paaltje
In het riet
Weidevogels
Voorjaar
Donkere dagen

2010
Vogels van diverse ..
Afwisseling
Vliegbeelden
Burlende herten
Poelruiter en Kluut

Texel
Weidevogels
Tjiftjaf
Oostvaardersplassen
Kramsvogel
Arkemheen

Kleine zwaan
Koperwiek
Edelhert
Baardman

2009
Vogels
Zeearenden
Fototochten
Winterkoning
Vlinders
Lepelaar
Vreemde gasten

Oostvaardersplassen
 

Augustus

Blauwe flits

Lang niet gezien maar de laatste dagen is de blauwe flits zo vaak voor de camera verschenen dat het saai begint te worden. terwijl ik dat schrijf begin ik me gelijk te schamen, want ik realiseer me dat ik tot een bevoorrechte groep behoor. Fotograferen zeven dagen in de week en een bijzondere vogel zo vaak voor de lens dat je niet eens meer elke keer afdrukt. Veel mensen hebben de ijsvogel nog nooit gezien.


Klik voor de foto's

  De ijsvogel is een unieke vogel van de oevers, met een grote kop, lange snavel en korte staart. Hij is meestal te zien als hij laag over het water scheert en daarbij zijn kenmerkend scherpe geluid ten gehore brengt. Terwijl zo laag over het water scheert loert hij op vis en plotseling duikt hij dan het water in om daarna met zijn buit op een tak zijn prooi naar binnen te werken.
De mannetjes, vrouwtjes en jonge vogels zijn goed te onderscheiden. Het vrouwtje heeft een rode ondersnavel, de jongen zijn minder vel gekleurd, hebben nog geen mooi oranje poten en hebben een wit puntje aan de snavel.

 
Beweeg de muis over de foto's en klik op < en > voor de volgende/vorige foto.