Bert Broens  Natuurfotograaf Weblog
Gastenboek

Home  Workshops   Boek   Portretten   Beeldbank  Print  Film   Profiel  Contact


2012
Vele soorten
Velduilen
Wintereenden
Lauwersmeer

2011
Bos en tuin
Duitsland
Fotohut
Burlen
Blauwe flits
Vele soorten
Jonge vogels
Hek of paaltje
In het riet
Weidevogels
Voorjaar
Donkere dagen

2010
Vogels van diverse ..
Afwisseling
Vliegbeelden
Burlende herten
Poelruiter en Kluut

Texel
Weidevogels
Tjiftjaf
Oostvaardersplassen
Kramsvogel
Arkemheen

Kleine zwaan
Koperwiek
Edelhert
Baardman

2009
 

 

Augustus 2012

Zeearenden op de Oderdelta.

Zoals je misschien aan de foto's op de startpagina gezien hebt, ben ik naar Polen geweest om o.a. zeearenden te fotograferen. In Nederland kun je op verschillende plaatsen ook deze grote roofvogels fotograferen, maar in Polen bij het plaatsje Stepnica kun je met vissersbootjes het water op en krijg je meestal wel een paar kansen om een zeearend vast te leggen die een vis uit het water pakt. Een vis die er door één van de vissers is ingegooid. Het verbaast me altijd dat mede reisgenoten zich vaak tot de zeearenden beperken.


Klik voor de foto's

   's Morgens hangt er vaak nog een mistsluier over het water en vergeet niet de verschillende meeuwen, die gelokt worden, die vechten om de in het water gegooide vissen. Ook zwermen ze vaak langere tijd rond de boot en kun je prachtige vliegbeelden maken. Verder komen er van zelf sprekend vele andere vogels voorbij, onder andere zwanen waren er deze keer in overvloed.
Het was de eerste dagen lastig om de nieuwe camera goed in te stellen en heb daarom maar regelmatig teruggegrepen op de oude camera om toch maar een aantal scherpe beelden te krijgen. Het harde licht zorgde ook voor niet al te mooie foto's. We gaan vast binnenkort nog een keer.
 
Beweeg de muis over de foto's en klik op < en > voor de volgende/vorige foto.