Bert Broens  Natuurfotograaf Weblog
Gastenboek

Home  Workshops   Boek   Portretten   Beeldbank  Print  Film   Profiel  Contact


2011
Duitsland
Fotohut
Burlen
Blauwe flits
Vele soorten
Jonge vogels
Hek of paaltje
In het riet
Weidevogels
Voorjaar
Donkere dagen

2010
Vogels van diverse ..
Afwisseling
Vliegbeelden
Burlende herten
Poelruiter en Kluut

Texel
Weidevogels
Tjiftjaf
Oostvaardersplassen
Kramsvogel
Arkemheen

Kleine zwaan
Koperwiek
Edelhert
Baardman

2009
 
 

December

Bos of tuinvogels.

De afgelopen maand heb ik een paar keer in verschillende vogelhutten in het bos gezeten. Op de zolder heb ik al jaren een schuiltent liggen. De bedoeling van de tent is die ergens op te zetten, een tijdje te laten staan zodat de vogels er aan wennen en er dan  maar lustig op los te fotograferen. Maar ja, waar kan dat zonder dat de tent wordt meegenomen of vernield? In mijn eigen tuin, kan dat! Afgelopen jaren fotografeerde ik de vogels in de tuin door


Klik voor de foto's

  het glas, niet ideaal. Zit er nou veel verschil in bos- en tuinvogels? Dat valt mee. In mijn tuin verschijnen kool- en pimpelmezen, huis- en heggenmussen, merels en spreeuwen, roodborst en winterkoning, groenling en vink, gaai en ekster. In het bos verschijnen die niet allemaal, wel de specht, het  matkopje en de boomklever. Naast vogels zie je daar nog wel eens een eekhoorn.
Zoals je waarschijnlijk al op de homepage hebt gezien, ben ik ook naar de kraanvogels in de Diepholzer Moren geweest. Helaas niet al te mooi weer, regen en weinig licht. Volgend jaar beter, wil je dan mee?
 
Beweeg de muis over de foto's en klik op < en > voor de volgende/vorige foto.