Natuurfotografie Bert Broens Weblog

Home  Workshops   Boek   Portretten   Beeldbank  Print  Film   Profiel  Contact


     
     

Zeearenden

31 oktober

Vorige week ben ik een aantal dagen in  Stepnica geweest. Dat ligt in het noorden van Polen aan de Oderdelta. Het is de plaats om zeearenden te fotograferen, dat hebben we dan ook gedaan. We gingen met een plaatselijke visser en onder begeleiding van natuurfotograaf Steven Ruiter het water op.


klik voor de foto's
Oktober

Zeearenden

 

 

 

Deze vissers  hebben een leuke bijverdienste aan het met fotografen het water op te gaan. Ze lokken met eerder gevangen vis de zeearenden die uit de bomen komen aanzeilen om de in het water gegooide vis of dode eend uit het water te plukken.
Het is nogal lastig om de zeearenden goed te fotograferen. Het gaat allemaal erg snel en door de deining van de boot is het een hele opgave de vogel in het autofocusveld te houden tijdens de catch. Als je toestel eenmaal de zeearend kwijt is gaat de autofocus pendelen en duurt het even voordat de boel weer op scherp staat. Daarnaast laat de zeearend zich ook niet sturen. Het is mij niet gelukt de ultieme catch vast te leggen. Wel een aantal mooie platen van zeearenden.
Het is een erg vogelrijk gebied, naast de zeearend heb ik nog verschillende soorten meeuwen, aalscholvers, meerkoeten en o.a. zilverreigers vastgelegd.
Op de terugweg hebben we in Noord-Duitsland nog naar kraanvogels gezocht en gevonden.
  oktober
Fototochten

september
Winterkoning

augustus:
Vlinders
Lepelaar
Vreemde gasten

 

Juli:
Oostvaardersplassen