Bert Broens  Natuurfotograaf Weblog
Gastenboek

Home  Workshops   Boek   Portretten   Beeldbank  Print  Film   Profiel  Contact


2012
Velduilen
Wintereenden
Lauwersmeer

2011
Bos en tuin
Duitsland
Fotohut
Burlen
Blauwe flits
Vele soorten
Jonge vogels
Hek of paaltje
In het riet
Weidevogels
Voorjaar
Donkere dagen

2010
Vogels van diverse ..
Afwisseling
Vliegbeelden
Burlende herten
Poelruiter en Kluut

Texel
Weidevogels
Tjiftjaf
Oostvaardersplassen
Kramsvogel
Arkemheen

Kleine zwaan
Koperwiek
Edelhert
Baardman

2009
 

 

Juni 2012

Te veel om op te noemen

De afgelopen tijd heb ik vele soorten voor de camera gehad. Elke keer dacht ik nu mijn blog snel bijwerken, maar dan was het eerst de vele foto's bekijken, selecteren en bewerken. De volgende dag stond de volgende trip al weer gepland en kwam er van het blog niets.
Dus maar een samenvatting van de laatste tijd. In de Arkemheen leek dit jaar wel minder activiteit en aan het einde van het broedseizoen was het lastig fotograferen omdat de bermen laat gemaaid zijn, dit jaar.


Klik voor de foto's

  Twee vogelsoorten sprongen eruit dit voorjaar. De geoorde fuut en de zwarte stern. De geoorde fuut zit in de buurt van Breda, maar daar zitten er dan gelijk wel een stuk of veertig en ze zijn aan mensen gewend en komen tot op vijf meter voor je langs zwemmen. De zwarte stern lijkt dit jaar wat laat te zijn, maar ik heb de balts, de paring en de jongen kunnen vastleggen.
Niet een vogel maar wel bijzonder is de boomkikker, het was wel erg zonnig die dag, met hard licht, maar binnenkort nog maar een keer terug en dan de juiste spullen meenemen, voor betere foto's.
Ik zou het bijna vergeten, bij de Poelruiter zwerven 2 jonge ijsvogels rond en die zitten soms wel erg lang en erg vaak op de bekendste stok van Nederland.
 
Beweeg de muis over de foto's en klik op < en > voor de volgende/vorige foto.