Nieuwsbrief
mei 2013
 


Home  Workshops  Portretten   Beeldbank  Film   Profiel  Contact
Het kan nog, maar je moet niet te lang wachten.

Deze nieuwsbrief gaat over een vogel waar veel over te doen is. Met de grauwe gans (Anser anser) gaat het te goed in Nederland, er komen er te veel. Behalve de mens heeft hij niet zoveel vijanden, zodat het aantal  binnen de perken blijft. De boeren en de luchtvaart hebben er last van en hebben er voor gezorgd dat ganzen massaal gedood worden.

De foto is gemaakt met Canon EOS 5D mrk III met een 500 mm f/4 telelens op een rijstzak vanuit een schuilhut. De instellingen waren: iso 640, sluitertijd 1/4000 seconde en met een diafragma f/6.3, dat zorgt voor de beperkte scherptediepte. De programmaknop stond ingesteld op Av(diafragma voorkeur). De autofocus stond op Al Servo, zodat de pul die langzaam naar mij toe kwam lopen scherp bleef, het autofocusveldje bleef op het oogje gericht. De transportmodus stond op de stille continuopname om te voorkomen dat de pul zou schrikken van het lawaai van de camera. De belichtingsmeter stond op meervlaksmeting, er is 1/3 stop onderbelicht om doortekening in de lichte vlakken te behouden en voor een iets een snellere sluitertijd.

Bij de nabewerking zijn de hoge lichten donkerder gemaakt, de schaduwen zijn lichter gemaakt, de zwarte tinten een klein beetje zwarter en de witte tinten zijn witter gemaakt. Tenslotte is er een uitsnede gemaakt. Als laatste is de foto verscherpt en de ruis onderdrukt.

Hier is de originele onbewerkte foto te zien: klik hier

De foto is onlangs gemaakt vanuit de vogelkijkhut in de provincie Zeeland.

Wil je ook jonge ganzen fotograferen, boek dan een fototocht. Ik breng je naar de hut en verder verzorg ik de hele dag wat betreft eten en drinken. Natuurlijk begeleid ik je bij het fotograferen. Wacht niet te lang want de ganzen groeien als kool!

Info klik hier , de prijs zal je verbazen.

Afmelden voor de nieuwsbrief?   klik  hier
Aanmelden voor de nieuwsbrief?  
klik  hier

 

Is de nieuwsbrief niet te lezen?  klik hier voor de online versie