Nieuwsbrief

september 2013
 


Home  Workshops  Portretten   Beeldbank  Film   Profiel  Contact
Een bijzonder beest

Zonder geluk vaart niemand wel, ook natuurfotografen niet. Na lang zoeken vond ik eindelijk een boomkikker die niet op een tak zat te "slapen". Het is dan snel handelen en zorgen dat je takken niet raakt, anders neemt hij de benen en blijven zijn slapende maatjes over.

De foto is gemaakt met Canon EOS 5D mrk III met een 100 mm f/2.8 macro-objectief vanaf een monopod. De instellingen waren: iso 400, sluitertijd 1/80 seconde en met een diafragma f/8, dat zorgt voor de beperkte scherptediepte. De programmaknop stond ingesteld op Av(diafragma voorkeur). De autofocus stond op Al Servo. De transportmodus stond op  enkelbeeld. De belichtingsmeter stond op meervlaksmeting, er is geen belichtingscorrectie toegepast. Wel is er boven de boomkikker een diffusiescherm gehouden zodat er een mooie zachte belichting ontstaat en er geen uitgebeten glimmers op de boomkikker te zien zijn.

Bij de nabewerking is er eerst een uitsnede gemaakt en vervolgens zijn de hoge lichten verlaagd en zijn de zwarte delen wat donkerder gemaakt. Tenslotte is de foto verscherpt en is de ruis  onderdrukt. Verder is er geen bewerking toegepast.

Wil je ook boomkikkers fotograferen boek dan de Workshop boomkikkers.

Afmelden voor de nieuwsbrief?   klik  hier
Aanmelden voor de nieuwsbrief?  
klik hier

 

Is de nieuwsbrief niet te lezen?  klik hier voor de online versie