Bert Broens  Natuurfotograaf Weblog
Gastenboek

Home  Workshops   Beeldbank  Film   Profiel  Contact

Basiscursus  
Reactie cursist:
In de maand oktober heb ik de cursus digitale fotografie gevolgd. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen. Met name het feit dat de cursus bestond uit vier lossen avonden, vond ik erg prettig.

Tijd 19.30 - 22.00 uur     Prijs: 35,00 per avond tijdens de groepsles. Op individuele basis en op afwijkende tijden 40,00 per dagdeel.

De cursus is ook als een 1-daagse cursus te volgen. We kunnen dan maar een beperkt deel van de stof behandelen en oefenen. Vraag om informatie.

Locatie: Hilversum

Bestemd voor: beginnende fotografen, met een camera waarbij je het diafragma, de sluitertijd en de iso kunt instellen.

Inhoud:

De basiscursus bestaat uit 4 dagdelen, waarbij elk dagdeel een eigen onderwerp heeft. Cursusavonden/dagdelen zijn 1 x per week of 1 x per 2 weken van 19.30 tot 22.00 uur of een ander tijdstip op afspraak.  Ook is het mogelijk de cursus te volgen op twee zaterdagen van 9.00 - 17.00 uur.

De eerste avond/dagdeel richten we ons op de fotocamera en de eerste beginselen van het fotograferen. Hierbij moet je denken aan sluitertijd, diafragma en iso-waarde om een paar belangrijke te noemen.

De tweede avond/dagdeel besteden we aan de instellingen van je camera zoals witbalans, lichtmeting, autofocus, transport modus en over- en onderbelichting.

De derde avond/dagdeel staat in het teken van het maken van de foto. Ik besteed aandacht aan bijvoorbeeld de beeldopbouw, lichtomstandigheden en de verschillende onderwerpen die je zoal voor je lens kunt krijgen.

Tijdens de vierde avond/dagdeel gaan we na wat je met een gemaakte opname nog moet en kunt doen. Een digitale opname moet je beschouwen als een negatief en daar moet dus nog een afdruk van gemaakt worden. We bekijken ook wat je zoal tegenwoordig met een digitale opname kunt en moet doen.

Aanmelden                               cursusdata