Bert Broens  Natuurfotograaf Weblog
Gastenboek

Home  Workshops   Portretten   Beeldbank  Film   Profiel  Contact

Workshop bloemen fotograferen

 

 

 

Tijd 9.00 - 16.00 uur             Prijs: € 95,-

Locatie: Hilversum

Bestemd voor: fotografen die bloemen willen fotograferen in een studio omgeving.

Inhoud:

We beginnen de dag met ontvangst en kennismaking. Onder het genot van een kop koffie of thee nemen we het programma van de dag door. Afhankelijk van de fotografische kennis van de cursisten licht ik de technische aspecten van het op deze manier fotograferen toe en geef adviezen voor het instellen van de camera en het opstellen van de fotolampen. 

Vervolgens gaan we naar de studio en gaan bloemen fotograferen. Het opbouwen van de set, het uitlichten van de bloemen en het opstellen van de camera is bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Omdat je belichtingsmeter probeert de hele foto als gemiddeld grijs weer te geven, wat vaak niet is wat je wilt, zul je moeten over- of onderbelichten om het gewenste resultaat te krijgen.

Om de bloem uiteindelijk zo op de foto te krijgen als je bedacht hebt, is het nabewerking van de foto noodzakelijk, dat gaan we dat dan ook doen. Dit doen we met de laatste versie van Photoshop Elements. Van de mooiste foto maken we een afdruk zodat je direct het resultaat kunt laten zien.

Om optimaal de bloemen te fotograferen beschik je over een camera waarbij je handmatig de sluitertijd, het diafragma en de iso-waarde kunt instellen. Een macrolens is niet noodzakelijk maar je moet een bloem wel minimaal beeldvullend kunnen fotograferen en handmatig scherp kunnen stellen. Met een macrolens, voorzetlens of tussenringen kun je je ook op details gaan richten. Voor canon fotografen is één en ander te leen.  Heb je geen geschikte camera en wil je toch de workshop volgen, dan kun je en camera met geschikte lens lenen.

Er is maximaal plaats voor 2 deelnemers per keer. Koffie en/of thee en een eenvoudige lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Aanmelden/info                          Datum in overleg