Bert Broens  Natuurfotograaf Weblog
Gastenboek

Home  Workshops   Portretten   Beeldbank  Film   Profiel  Contact

Paddenstoelentocht

Reactie cursist:
Afgelopen zaterdag hebben Ko en ondergetekende een cursus Macrofotografie bij je gevolgd. Na de koffie en een stuk hoog nodige theorie lekker aan de slag gegaan op zolder en in de tuin. De resultaten hebben we regelmatig bekeken op de pc en en je hebt mij op geheel eigen wijze laten zien wat er anders cq beter kan. Ik heb er erg van genoten en je wijze van "lesgeven" spreekt mij erg aan. Ik/wij komen graag nog eens terug om fijne kneepjes bij jou af te kijken. Nogmaals bedankt en tot de volgende les.

 

Tijd 9.00 - 17.00 uur                Prijs: 90,-

 Locatie: Omgeving Hilversum,

Bestemd voor: fotografen met een spiegelreflexcamera.

Inhoud:


Wat kun je verwachten tijdens deze workshop? Tijdens de kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee inventariseren we welke kennis voor deze dag gaan gebruiken. Indien gewenst is er aandacht de basisbegrippen als belichting, compositie en scherptediepte. Hulpmiddelen speciaal voor macrofotografie komen eveneens aan de orde.
Daarna gaan we fotograferen We gaan naar één of meerdere locatie om verschillende soorten paddenstoelen te fotograferen. Bij het fotograferen zetten we zo nodig hulpmiddelen in. Hierbij kun je denken aan een macrostatief, rijstzak, reflectiescherm en flitser.
Rond het middag uur gaan we lunchen. We bespreken  de stand van zaken en gaan nog een keer het bos in. Weer terug zoekt iedereen een paar foto’s uit die we met elkaar bespreken en bewerken.  Doordat het aantal deelnemers beperkt (maximaal 3) is, is er veel aandacht voor iedere fotograaf en is een verschil in ervaring en kennis geen probleem.
Wel is het nodig over een toestel te beschikken waar je macrofoto's mee kunt maken. Een spiegelreflexcamera met een macrolens bijvoorbeeld of een standaardlens met tussenringen of voorzetlens.
Als je met Canonapparatuur werkt is één en ander te leen.


Aanmelden
                      Datum in overleg