Basiscursus - Natuurfotografie Bert Broens

Ga naar de inhoud

Basiscursus Digitale Fotografie
Bestemd voor:

Beginnende fotografen, met een camera waarbij je het diafragma, de sluitertijd en de iso kunt instellen. Dit kan het beste met een spiegelreflex of systeemcamera. Heb je een compactcamera of een superzoomcamera dan is de basiscursus minder geschikt voor je. Ik kan je wel helpen met het leren fotograferen met zo'n camera. Neem dan contact op dan kan ik je daarvoor een voorstel doen.

Inhoud:

De basiscursus bestaat uit 4 dagdelen, waarbij elk dagdeel een eigen onderwerp heeft. Cursusavonden/dagdelen zijn 1 x per week of 1 x per 2 weken van 19.30 tot 22.15 uur of een ander tijdstip op afspraak. Ook is het mogelijk de cursus te volgen op twee dagen van 9.00 - 17.00 uur.

De eerste avond/dagdeel richten we ons op de fotocamera en de eerste beginselen van het fotograferen. Hierbij moet je denken aan sluitertijd, diafragma en iso-waarde om een paar belangrijke te noemen.
De tweede avond/dagdeel besteden we aan de instellingen van je camera zoals witbalans, lichtmeting, autofocus, transport modus en over- en onderbelichting.
De derde avond/dagdeel staat in het teken van het maken van de foto. Ik besteed aandacht aan bijvoorbeeld de   beeldopbouw, lichtomstandigheden en de verschillende onderwerpen die je zoal voor je lens kunt krijgen.
Tijdens de vierde avond/dagdeel gaan we na wat je met een gemaakte opname nog moet en kunt doen. Een digitale opname moet je beschouwen als een negatief en daar moet dus nog een afdruk van gemaakt worden. We bekijken ook wat je zoal tegenwoordig met een digitale opname kunt en moet doen.

Kosten € 140,- voor 4 dagdelen en de locatie is Hilversum. Bij de prijs zijn koffie, thee en een handzaam boekje met de belangrijkste theorie inbegrepen.
Voor een basiscursus voor een compactcamera of een superzoomcamera is de prijs € 35,- per dagdeel. Jij bepaalt samen hoeveel dagdelen je aan zo'n curus wilt besteden. In principe niet meer dan vier dagdelen zoals bij de basiscursus.
De volgende basiscursus start in oktober 2019.
De cursus start 1 oktober met vervolgdata op 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober.

Copyright © 2019 Bert Broens Natuurfotografie
Terug naar de inhoud