Produktfotografie - Nature Photographie Bert Broens

Go to content
Productfotografie

Inhoud:

Productfotografie of misschien beter objectfotografie is een onderdeel van studiofotografie en wordt ingezet om producten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Door het product als een object te zien onderscheidt deze manier van studiofotografie zich van fotograferen voor de wekelijkse folder van de super- of bouwmarkt.
De cursus is bedoeld voor fotografen die producten/objecten voor Internet Websites of hun Portfoliomap willen vastleggen en daarbij moeten voldoen aan hoge eisen om de producten/objecten er op hun voordeligst uit te laten zien. Zo ontwikkelt het fotograferen van producten  zich tot een heus specialisme.

Productfotografie kent meerdere verschijningsvormen. In verreweg de meeste gevallen gaat het om het maken van een foto die de realiteit dicht benadert. Zo nu en dan zijn creatieve werken mogelijk, maar zelfs dan is het onderwerp duidelijk en staat dit centraal.

In deze cursus leer je objecten te fotograferen. Bijvoorbeeld je eigen kunstwerken voor in je presentatiemap of producten voor je eigen webwinkel. Je leert een goede witbalans in te stellen, het beste opnamestandpunt en objectief te kiezen. Je leert bijvoorbeeld hoe je sieraden en andere objecten moet verlichten zodat ze zo mooi mogelijk en zo ruimtelijk mogelijk worden weer gegeven. We werken in principe met kunstlicht in de studio, dat doen we met studioflitsers, continu verlichting en met meerdere reportageflitsers. Ook leer je het gebruik van een lichttent. Tijdens de cursus krijg je uitleg over studioflitsers, lampen en het werken met meerdere reportageflitsers. Je kunt na de cursus goed bepalen welke apparatuur je zelf  nodig hebt, hoe stel je je camera in, hoe meet je het  licht en hoe stel  je flitsers en lampen in. Tijdens de cursus werk je met verschillende achter- en ondergronden.
                 
De onderwerpen zullen door middel van een aantal korte presentaties en veel oefenen aangeboden worden. Al het benodigde studio materiaal is aanwezig. Het wordt wel aangeraden een eigen spiegelreflexcamera mee te nemen. Natuurlijk is het ook leuk om eigen producten mee te brengen, die als oefenobject kunnen dienen.
De cursusduur hangt af van je basiskennis van de fotografie. Neem contact op om de cursus op je wensen   en mogelijkheden af te stellen.Copyright © 2020 Bert Broens Naturephotography
Back to content